Ştirile din domeniul ştiinţei nu încetează să ne uimească. Cercetătorii japonezi au reuşit în 2007 să creeze în laborator, prin inginerie genetică, broaşte transparente. Corpul acestora fiind transparent, se pot vizualiza organele interne fără a mai fi nevoie de disecţia broaştei. Cel mai interesant este că mai târiziu, dar tot în 2007, a fost descoperită şi în natură, în Columbia, o specie de broaşte transparente.

Broasca transparenta

Broaştele transparente, alternativa la disecţii. Cercetătorii japonezi le-au dezvoltat în laborator în 2007, iar nu după mult timp apoi au fost descoperite şi în natură, în Columbia.

În 2007 specialiştii de la Universitatea din Hiroshima au creat o broască transparentă, aceasta fiind o realizare deosebit de importantă. Organele interne, precum şi vasele de sânge, se pot observa foarte bine prin pielea transparentă a broaştei. Ei îi vor fi recunoscătoare milioane de alte broaşte, întrucât nu vor mai trebui să fie sacrificate de dragul progesului ştiinţei. Nu va mai fi necesară disecţia, iar organizaţiile pentru drepturile animalelor vor fi şi ele mulţumite. De asemenea, broaştele obţinute în laborator pot fi folositoare pentru observarea diferitelor boli, manifestarea acestora, cum ar fi cancerul. Cercetătorii nu se opresc aici. În continuare, ei doresc să creeze şi broaşte care strălucesc.

Broaştele transparente există şi în natură. Câteva astfel de specii au fost descoperite mai târziu, dar tot în 2007, în nordul Columbiei, dar pielea lor nu este atât de transparentă precum a celor obţinute în laborator. Mai sunt cunoscute sub denumirea de broaştele de „sticlă”, sau broaştele semitransparente.

Broasca de sticla

O alta imagine cu broasca transparenta, sau broasca de sticla.

Acest articol a fost scris pentru www.StiintaAzi.ro de către Şaramet Izabella (Cluj-Napoca), folosind informaţii de pe următoarele site-uri: Pink Tentacle, news.softpedia.com şi Bloomberg și nu poate fi preluat decât în urma unui acord din partea acesteia.

Reclame